Kuunteleppa tätä Toisenlaisia ajatuksia ja taustatietoa mielipiteesi muodostamiseen

Miksi en äänestä Väyrystä (missään tapauksessa)

Tunsin Putsin kouluaikona ja olin kuulemassa hänelle abina laulettua:

”ennenkuin huomaattekaan

oon presidentti tän maan

ja pikkuinen kouluparka

saa olla ylpeä pojastaan”

Olihan hän touhukas ja aikaanaapa nuorukainen. Lisäksi tunsin sympatioita, koska olimme

ikäänkuin kollegoita. Molemmat yhteiskoulun teinikunnan puheenjohtajia.

 

Myöhemmin seuratessa Väyrysen uraa ihailin määrätietoisuutta ja inhosin pyrkyryyden määrää. Hyvät tyypit etenee pyrkimättä huonot ei.

 

Sitten neuvostoliiton romahduksen jälkeen olin tilaisuudessa kuulla Väyrystä kaukoidässä jossakin kauppakamarin seminaarissa. Hänelle tietysti esitettyihin kysymyksiin Venäjän sen aikaisesta kaaoksesta ja hänen mielipiteestään siihen hän vastasi oikein taitavasti ja diplomaattisesti. Silloin olin vähän Väyrysen mies.

 

Mutta vaalit läheni ja Väyrynen kiersi kaikki kissanristiäiset puhumassa. Itselläni oli vähän ongelma presidenttini valinnan suhteen. Siellä oli demaria ( ei käy), nainen ( en ollut kypsä), no miksei Väyrynen.

 

No Toimialajärjestön syyskokoukseen oli Paavo intoutunut myös puhumaan. Hänen puheenvuoronsa oli aamusta varhain ja kuulijakunta kvällen efter tunnelmissa ollutta liikemiesporukkaa.

Ennen kuin Väyrynen ehti edes alloittaa, eräs yleisöstä tölväisi kysymyksen, että kenet te aiotte palkita, kun teistä tulee Presidentti. Paavo ei kuullut kunnolla kysymystä ja pyysi toistamaan. Kysymys toistettiin ja Paavo suuttui. Pullistui kuin pullataikina, silmät ulos kuopistaan. Melkein huutaen ilmoitti, että hän hyvää hyvyyttään on tullut teille puhumaan, hän ei siedä tuommoista käytöstä . Tuohtuneesti salkku pamahti kiinni, Paavo kääntyi pöntön takana ja marssi ulos mielenosoituksellisesti vielä oven mennessään kiinni pamauttaen.

Aika hölmistyneinä jäimme istumaan vailla luentoa.

Ihan kyllä pöyristytti. Noinko lyhytpinnaisesta, pikkunokkaisesta, hermoheikosta oltaisiin tekemässä presidenttiä. Aivan kauhistutti, että jotain sen suuntaista olin ajatellut.

 

Nyt kun seuraan Väyrysen pyrkyä, kovasti säälittää. Sinnikkäästi kuin vanha terrierin rakki roikkuu Niinistön lahkeessa. Niinistö ei viitsi edes potkaista, kun koiraparalla ei ole enää hampaita.

Surullinen olen Paavo puolestasi. Osaisit edes vanheta arvokkaasti...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Viimeinen virke blogissa, kuin kirsikka kakun päällä. Paavo samassa kastissa kuin kyvyttömän vasemmiston Kyllönen ja Haatainen, Vanhanenkin pyrkii tähän nobodien joukkoon. Olisin suonut hieman kovemman luokan ehdokkaita näiltä mahtipuolueilta kunnon vastujaksi aatemaailmaani sivuavalle Niinistölle. Mielenosoituksellisesti tulen äänestämään näkemäni vaivan (äänestyspaikalle meno) vuoksi Huhtasaarta. Toiovon hänen ääniosuuden olevan yhtäsuuri tai suurempi kuin näiden 4 edellämainitun yhteinen äänimäärä. Siinä sitten on naurussa pitelemistä....

Toimituksen poiminnat